Prikbus vanaf volgende week in Nieuwerkerk

Regio – De GGD Hollands Midden zet vanaf 8 oktober een prikbus in in Nieuwerkerk aan den IJssel. De precieze locatie is nog niet bekend. Op een later tijdstip kunnen inwoners van Moerkapelle en Zevenhuizen zich ook in het eigen dorp laten vaccineren. Daarvoor werd geen bus ingezet, maar komt een mobiel team van de GGD naar een nog aan te wijzen gebouw.

De prikbus in Moordrecht staat de komende vijf weken nog elke woensdag van 14.00 tot 18.00 uur bij de ingang van het zwembad aan de Sportlaan 3. Vorige week hebben 29 mensen bij de bus een eerste coronavaccinatie gehaald. Vier mensen kwamen voor de tweede prik.

In de regio gaat de GGD een aantal test- en vaccinatielocaties samenvoegen. Iemand die negatief test op corona, maar nog niet gevaccineerd is, kon daardoor gelijk doorlopen voor een vaccin als hij of zij dat wil. 

Door de samenvoeging kon de GGD bovendien slimmer en goedkoper werken. De test- en vaccinatielocaties houden een eigen ingang en de looproutes zijn vanaf de parkeerplaats verschillend. De anderhalve meter afstand en het mondkapje blijven verplicht.

In Gouda gaan de locaties op dit moment nog niet samen. Er staat een prikbus op het parkeerterrein voor de Dick van Dijkhal (parkeerterrein Groenheuvel aan de Heuvellaan). De testlocatie aan de Nieuwe Gouwe O.Z. 40 blijft geopend.

Via Hartvanzuidplas.