Snoep in de tas en de stuipen op het lijf met dank aan de Kelten

Moordrecht/Nieuwerkerk aan den IJssel – Verkleed als spookje, heks of een ander griezelfiguur, meldden piepjonge Moordrechtenaren zich zaterdag net na zonsondergang voor Halloween op de Dorpsstraat voor een trick-or-treat. Vaak was het een verklede bewoner, die de kinderen aan de voordeur de gevraagde traktatie voor in hun tasje of mandje verstrekte. 

De hele vorige week al stonden door kinderen gesneden pompoenen, voorzien van lampjes, feestelijk te schijnen in de Dorpsstraat. Een aantal woningen was in Halloween-thema versierd. 

Voor de organisatie tekenden de initiatiefnemers van ‘Mediterraans Moordrecht’, die de Dorpsstraat afgelopen zomer in zuidelijke sferen brachten.

Voor de oudere kinderen was er zaterdagavond een griezelspeurtocht georganiseerd, waarbij ze op zoek moesten naar letters waarmee een woord kon worden gevormd. Dat was letterlijk griezelen; de deelnemers werden onderweg een paar keer flink de stuipen op het lijf gejaagd.

De organisatie verwacht er geen ‘klandizie’ mee te hebben verloren en neemt zich op basis van de enthousiaste reacties voor om van de Halloweenviering een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Speeltuin De IJsselkids
In Nieuwerkerk aan den IJssel kreeg de traditionele Halloweenoptocht vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij geen vervolg. In plaats daarvan werd er gegriezeld bij speeltuinvereniging De IJsselkids.

‘Een leuke, gezellige, geslaagde avond waarop veel ouders en kinderen zijn afgekomen’, oordeelt de organisatie achteraf. Er werd geschminkt, er was een griezeltunnel, een griezelvoelspel en een optreden van de Nieuwerkerkse dansschool Rend Dance.

Via Hartvanzuidplas.