Trainer: ‘Mats Kruiswijk is buitenkonsje voor RECO ZVH’

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Mats Kruiswijk versterkt volgend seizoen de gelederen van RECO ZVH. De ervaren speler maakt de overstap vanuit Apeldoorn, waar hij speelde voor Dynamo, naar Swanla. In Zevenhuizen ontvangen ze Kruiswijk met open armen.

Erik van Leeuwen

Kruiswijk werd afgelopen seizoen landskampioen met Dynamo, waarvoor hij zeven jaar speelde. Hij kon uit de voeten als passer-loper en libero. Zijn komst werd door ZVH-trainer Kristian van der Wel als ‘buitenkonsje’ bestempeld. “Het kwam op ons pad. Mats had zelf contact met ons opgenomen.”

Kruiswijk woont in Voorburg. “Hij wil wat dichter bij huis spelen. Hij had aangegeven wat voor rol hij wil spelen en wij konden ons daarin prima vinden.”

De speler zegt op de website van de club, waar hij zich net als de andere nieuwkomers voorstelde aan de fans, dat hij hoopt zijn ervaring te kunnen delen met de jonge ploeg van ZVH in het komende seizoen. 

Uitzondering
“Hij werd een soort extra coach”, zegt Van der Wel. “Wij denken dat hij prima in die rol past. We hebben veel nieuwe jonge spelers en met zijn ervaring en niveau kon hij van grote waarde zijn. We hadden de selectie al rond, maar voor Mats maken we een uitzondering.”

De 31-jarige Kruiswijk reed zeven jaar heen en weer naar Apeldoorn. Bij Dynamo trainde hij afgelopen seizoen twee keer in de week. Meer was niet te combineren met zijn werk als gymdocent.

ZVH beschikt met Kruiswijk over dertien spelers voor het eerste team. Na anderhalve week rust hervatten de Zevenhuizenaren donderdag de training. “We kijken nog of we twee of drie keer gaan trainen, maar we willen meters maken voor het komend seizoen”, aldus Van der Wel. “Een groot aantal jongens zal op het strand actief zijn. Dat is goed, want daardoor blijven ze lekker bezig.”

De eredivisie bestaat komend seizoen uit elf teams, één team meer dan afgelopen seizoen. Kruiswijk is de zesde versterking voor ZVH, dat dit seizoen als vijfde eindigde in de eredivisie.

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos