VoCasa geeft ZVH huiswerk mee

Van der Wel is zeer te spreken over de nieuwelingen in zijn selectie. (foto: archief HvH)

Van der Wel is zeer te spreken over de nieuwelingen in zijn selectie. (foto: archief HvH)

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH is in de oefencampagne voor de nieuwe competitie tegen een forse nederlaag aangelopen. In Nijmegen incasseerde de Zevenhuizense formatie een 4-1 nederlaag tegen VoCasa.

“De verschillen in sets waren niet heel groot, maar de uitslag laat wel zien dat we nog flink werk hebben”, reageerde trainer Kristian van der Wel. “Onze zwakke plekken zijn wel blootgelegd.”
ZVH was net als tegen VCN vorige week (4-0 winst) nog niet compleet. Zo ontbrak Sam van der Loo, terwijl Jeroen van Iperen uit voorzorg aan de kont werd gehouden. “Jeroen had last van wat kleine pijntjes. Niet zorgwekkend, maar hij is wel één van die jongens die veel meer traint. We vonden het daarom verstandiger om hem vandaag niet in te zetten.”
Van der Wel is tot nu toe zeer te spreken over de vijf nieuwelingen in de selectie, waarvan Mats Kruiswijk (overgekomen van landskampioen Dynamo) de meest ervaren is. “Mats doet het zeer goed als passer-loper. De vier jonge jongens maken ook een prima indruk.”
Vijf nieuwelingen inpassen lijkt veel. “Dat is waar, maar van de basis van vorig seizoen is maar één speler vertrokken, middenaanvaller Niels de Vries. Het is heus niet zo dat we opnieuw moeten beginnen.”

Via Hartvanzuidplas.