VVD wil college Zuidplas de ruimte geven voor uitwerking plan Vijfde Dorp

(Illustratie: Gemeente Zuidplas)

Zuidplas – De VVD vindt dat de gemeenteraad van Zuidplas het college de ruimte moet geven bij de uitwerking van het masterplan voor de ontwikkeling van het Vijfde Dorp. “We moeten niet gedetailleerd allerlei zaken gaan regelen.”

Door Erik van Leeuwen

Volgens fractievoorzitter Ferry van Wijnen is het plan voor het nieuwe dorp ‘met recht een masterplan’, waarbij de stedenbouwkundige visie en het programma van eisen die daarbij horen, later nader uitgewerkt worden aan de hand van ‘ruimtelijke concepten’. “In een stedenbouwkundig plan”, aldus Van Wijnen.

Van Wijnen reageerde afgelopen week ook op de ‘aantijgingen’ van de SP dat de VVD financiën belangrijker zou vinden dan sociaal wonen. “Dat is wat kort door de bocht. Als partij van verstandig financieel beleid zijn wij blij dat het gehele masterplan nu financieel sluitend is. En om dit sluitend te houden, achten wij het van belang dat er knoppen blijven om aan te draaien, waarbij de knop van sociale woningbouw er één is.”

Van Wijnen gaf ook aan dat de eis van dertig procent sociale huur niet de voorkeur had van de VVD. “Maar wij gaan wel instemmen, omdat we ook zien dat sociale woningbouw nodig is.”

“Als mogelijk alternatief noemt de SP ook het wonen in recreatiewoningen. De heer Baas stelde hier voor om recreatieparken als inbreilocaties aan te wijzen. Dit lijkt ons een discussie voor later, maar dat gaat in kwantiteit natuurlijk nooit de oplossing zijn voor het woningprobleem.

Gelukkig zijn wij een optimistische partij die verantwoordelijkheid neemt en wel voor echte oplossingen stemt.” Van Wijnen zei het jammer te vinden dat de SP, dat tegen de ontwikkeling van het Vijfde Dorp, ‘de konsen niet ziet’.

De gemeenteraad van Zuidplas besluit 18 mei over het masterplan voor de ontwikkeling van het middengebied van de Zuidplaspolder en daarmee het Vijfde Dorp.

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos