Waterdragers hebben lang genoeg gepauzeerd

BASKETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Met slechts een paar buitentrainingen in de benen verkassen de basketballers deze of komende week naar binnen. Het is een terugkeer waar vol smart naar werd uitgekeken. “We kunnen weer bouwen aan de toekomst.”

Eigenlijk, zo zegt bestuurslid Chantal Knote, zou Waterdragers dit jaar in feeststemming moeten zijn. Het is in 2021 immers veertig jaar geleden dat de Nieuwerkerkse basketbalclub werd opgericht. “Door corona zijn alle festiviteiten uitgesteld”, zegt Knote. “We kijken wanneer we nog iets kunnen doen, maar dat is op dit moment koffiedik kijken. Het belangrijkst is dat we snel weer op de normale manier kunnen trainen.”

Waterdragers was net als de andere binnensportverenigingen verstoken van zaalruimte. De club koos er bewust voor om de trainingen in eerste instantie niet voort te zetten in de buitenlucht. “De sportstichting had ons wel het veld naast de Parkzoomhal aangeboden. De ondergrond is daar allesbehalve geschikt voor basketbal en bovendien ontbraken de baskets. Dus hoe goed en aardig het aanbod was, we hebben daar geen gebruik van gemaakt.”

De belangrijkste reden om het aanbod af te wijzen was de juridische factor. “Onze leden zijn niet verzekerd als ze buiten in verenigingsverband sporten, ontdekten we. We hebben dat eerst goed geregeld. Dat kostte wat tijd.”

Sinds een paar weken traint een groot deel van de jeugdteams op het veld van korfbalvereniging Nieuwerkerk. “Hoewel het zeker niet de meest ideale omstandigheden zijn, zijn we er ontzettend blij mee. Je ziet een enorm enthousiasme. We zijn de korfbalclub dan ook enorm dankbaar dat ze meegedacht hebben. Onze U18 traint op het veldje bij de Ringvaartkerk, daar hangen baskets.”

Waterdragers was voor de start van het coronatijdperk al geen grote vereniging en daarom zal de club straks tijd nodig hebben om de schade te repareren. “Ons bestuur is geslonken tot drie mensen. Ik ben secretaris. André Eggermont bekleedt momenteel een dubbelfunctie; hij is eigenlijk penningmeester en nu ook tijdelijk voorzitter. Als de reguliere trainingen weer hervat zijn, kunnen we ook weer gaan werken aan een volwaardige bezetting van het bestuur en andere vrijwilligersfuncties. Ik zie de toekomst ook helemaal niet somber in. Zelfs in de afgelopen tijd hebben zich nieuwe leden aangemeld. We zijn geen grote vereniging, maar we hebben in alle leeftijdscategorieën jeugdteams.”

Het werd volgens Knote sowieso een zomer vol basketbal. “We hebben al besloten dat we geen zomerstop inlassen. We hebben al lang genoeg gepauzeerd.”

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos